Facebook Nasıl Kapatılır? Hesap Dondurma ve Silme Arasındaki Fark Nedir?

15 Temmuz 2010

(KB/sn) Facebook

FACEBOOK HESABI DONDURMA:

Facebook hesabınızı kapatmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Öncelikle Facebook hesabınıza girin ve sağ üst kısımda bulunan “account”/”hesap” kısmında “account settings”/”hesap ayarları” linkini tıklayın.
  2. Karşınıza çıkan sayfada ise “deactivate”/”hesabı dondur” kısmına tıklayın.
  3. Bu aşamada size Facebook hesabınızı kapatma sebebibiniz soruluyor. Bu seçeneklerden birini tıkladıktan sonra “deactivate”/”dondur” kısmına tıklayarak hesabınızı kapatabilirsiniz.  Ayrıca yine bu aşamada Facebook’tan size gelen mailleri durdurmak istiyorsanız ilgili kutucuğu tıklamayı unutmayınız. Karşınıza çıkan karakterleri doğru şekilde kutucuğa girdikten sonra tekrar “deactivate”/”dondur” kısmına tıklayarak hesabınızı kapatabilirsiniz.
  4. Bir sonraki aşama olarak mail adresinize “Facebook hesabını kapatma” ile ilgili onay maili geliyor. Bu linke de tıkladıktan sonra Facebook hesabınızı kapatmış oluyorsunuz.

Dikkat edilmesi gereken nokta, bu şekilde Facebook hesabınızı sadece dondurmuş ama tamamen silmemiş oluyorsunuz. Dilerseniz daha sonra hesabınızı tekrar aktive edebilirsiniz. Bunun için Facebook ana sayfasına girip eski kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazmanız yeterli. İstediğiniz zaman eski e-posta adresin ve şifrenle giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirebilir ve siteyi eskiden kullandığınız gibi kullanmaya devam edebilirsiniz ya da eğer dilerseniz sayfanızı yine yukarıdaki şekilde dondurabilirsiniz.

FACEBOOK HESABI SİLME:

Facabook hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. AMAN DİKKAT bir çok kullanıcı hesap dondurma ile hesap silmeyi birbirine karıştırıyor.

Hesabınızı dondurursanız:

Diğer Facebook kullanıcılarının profilinize ve onunla ilişkili tüm bilgilere erişimi derhal engellenir. Bu, pratikte Facebook hizmetinden kaybolduğunuz anlamına gelir. Ancak, profil bilgilerinizi (arkadaşlar, fotoğraflar, ilgi alanları, vb.) saklanır, böylece hesabınızı yeniden etkinleştirmek istediğinizde, hesabınız aynen dondurduğunuz zamanki gibi görünür. Birçok kullanıcı hesabını geçici nedenlerle kapatmakta ve hizmete geri döndüklerinde bilgilerinin orada olmasını beklemektedir.

Hesabınızı kalıcı olarak silerseniz:

Hesabınızla ilişkili tüm kişisel bilgileriniz Facebook’un veri tabanından temizlenecektir. Bunlara adınız, e-posta adresiniz, posta adresiniz ve anlık mesajlaşma rumuzunuz gibi bilgiler dahildir. Bazı malzemelerin kopyaları (fotoğraflar, notlar, vb.) teknik sebeplerle Facebook sunucularında kalabilir, ancak bu malzeme kişisel olarak ayırt edilebilir her türlü içerikten arındırılır ve diğer kullanıcılar tarafından erişilemez hale gelir. Ayrıca, Facebook, dondurulmuş veya silinmiş hesaplarla ilişkili içerikleri kullanmaz.

  1. Facebook hesabınızı tamamen kapatmak için Facebook hesabınıza girin ve sağ alt kısımda bulunan “Yardım merkezi” kısmına tıklayın.
  2. Karşınıza çıkan sayfada ise Facebook Kullanımı bölümünden Gizlilik kısmına tıklayın.
  3. Bu aşamada Dondurma ve Silme kısmına tıklayın.
  4. Bu aşamada hesabımızı dondurmak istemediğimiz için diğer seçeneği seçiyoruz. Hesabımı kalıcı olarak nasıl silerim? tıklayın. Burda yer alan yazıyı takip ederek hesabınızı tamamen silebilirsiniz.

Böylece hesabınız önce dondurulacak ve 14 gün içerisinde de silinecektir. Eğer 14 gün içerisinde hesabınıza giriş yaparsanız, isteğinizin iptaliyle alakalı bir opsiyon alacaksınız.

Paylaştıkça artan tat:
  • Print
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Twitter

Benzer Yazılar

{ 1 Geri İzleme }

Facebook Hesabı Yeniden Nasıl Etkinleştirilir?
15 Temmuz 2010, 18:05

{ 10 yorum… Aşağıda oku ya daBir tane ekle }

Ayse yanilmaz 18 Kasım 2011, 20:54

Hesabimi lutfen hemen kapatilmasini istiyorum

Cevapla

webucu.net 30 Kasım 2011, 15:37

Hesabınızı biz sizin adınıza kapatamayız, hesabınızı ancak kendiniz kapatabilirsiniz.

Cevapla

Ayse yanilmaz 18 Kasım 2011, 01:38

Ben Ayse yanilmaz lutfen kapatilmasina yardimci olun cunku Is hayatim bitecek saygilar

Cevapla

webucu.net 30 Kasım 2011, 15:43

Ayşe, yukarıdaki yazıda hesabını nasıl kapatabileceğin adım adım anlatılmaktadır. Yukarıdaki talimatları uygulayarak hesabını kapatabilirsin.

Cevapla

buse 13 Kasım 2011, 22:28

peki hesabımı kalıcı olarak silersem ,sildiğim hesaptan, önceden birine gönderdiğim mesajlarda silinirmi. bu konuda bir bilginiz varmı acaba.

Cevapla

webucu.net 08 Aralık 2011, 14:08

Facebook’u bir daha kullanmayı düşünmüyorsanız ve hesabınızın silinmesini istiyorsanız, hesabınızı yeniden etkinleştiremeyeceğinizi, eklediğiniz içerik ve bilgilerin hiçbirinin geri getirilemeyeceğini unutmayın.

Cevapla

sevda 13 Kasım 2011, 22:01

kapatın lütfen facebookumu ????????

Cevapla

webucu.net 30 Kasım 2011, 15:55

Yukarıdaki talimatları uygulayarak, hesabınızı kapatabilirsiniz.

Cevapla

elmas 24 Ekim 2010, 19:23

hesabım devre dışı bırakılmış ben hiç birşey yapmadan nasıl bunu tekrar açabilirim lütfen yardımcı olun

Cevapla

webucu.net 25 Ekim 2010, 11:31

Merhaba Elmas,

Bloğumuzda bu konu ile ilgili bir çok yazı bulunmaktadır. Bu yazılardaki talimatlara göz atabilirsin:

http://www.webucu.net/facebook/facebook-giris-sifre-hatalari-facebook-hesap-devre-disi-ise-ne-yapilmali/

Cevapla

Önceki Yazı

Sonraki Yazı